ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Hosszas küzdelem után Hami feladta a harcot

Szomorú hír érkezett budakesziről, a vadaspark gondozói búcsúznak Hamitól, mindenki kedvencétől.

Hami, a keleti sün több, mint 5 éve egy őszi napon, apró kölyökként került a Budakeszi Vadaspark gondozásába. Az átteleltetésben kellett neki segítni, mert annyira picike volt, hogy egyedül nem élte volna túl a téli hibernációt. A tavaszi elengedés azonban füstbe ment, mert a tél folyamán annyira megszelídült, hogy sem emberektől, sem a természetes ragadozóitól nem tartott.


A csöpp tüskéshátút barátságos természete igazán különlegessé tette, hiszen ez egyáltalán nem jellemző a sünökre.

Emberi nevelés és átteleltetés alkalmával sem szoktak megszelídülni, emellett könnyen vissza is vadulnak. Hami azonban kötődött és ragaszkodott, kedves jellemével belopta magát az állatvédők szívébe. A természetnek ellentmondó, különleges személyisége miatt szinte elsők között látott el zoopedes feladatokat, Pelus, a nagy pele mellett.

Hami segítségével rengeteg gyerekkel és felnőttel tudták megismertetni a sünök csodálatos világát, hogy mit lehet tudni ezekről a kis tüskés állatkákról, hogyan tudunk segíteni vad társainak a természetben.


A gondozók most szomorúan számoltak be róla, hogy Hami az utóbbi időben súlyos máj és veseproblémákkal küzdött. Amennyire csak lehetett, kímélték és igyekeztek mindent megtenni érte, ennek ellenére hosszas küzdelem után sajnos feladta a harcot.


“Hálásak vagyunk, hogy segítségünkre volt az edukáció terén, biztosak vagyunk benne, hogy hozzájárult a jövő generációjának a természethez való kapcsolódásához! Sosem feledünk Hami! Ég Veled!”

– ezekkel a sorokkal búcsúztak a vadaspark munkatársai kis kedvencüktől.

Fotó: Facebook / Budakeszi Vadaspark