ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Tüskés Jack lábát amputálták, már túl van az életveszélyen

Kedves bejegyzéssel jelentkezett a Sukorói Vadmadárkórház, egy kis sünről osztottak meg felvételeket.

“Na halljátok, ezek megint kiterítettek engem Tüskés Jack háborús veteránt és süniszittert! Komolyan mondom már nagyon unom. Na jó a bódító tölcsérke még mindig bejön nekem a kis rózsaszín pillangóival, szivárványos lisztkukacaival. De a többi macera már az idegeimre megy. Megint át kellett fertőtleníteni a lábcsonkomat. És még fájt is nekem! Alig tudtam kialudni azt a sok stresszt.”

-így morfondírozott a tüskéshátú, aki jelenleg a vadmadárkórház “első számú celebje”.

A folytatásból az is kiderült, hogy a gyógyulófélben lévő sünnek hat kis társára is vigyáznia kell. A hat sündisznócska a Tüskés Jack műtétje utáni napokban érkezett Sukoróra. A csöppségek egész álló nap jönnek-mennek, kerítést másznak, rápotyognak és belemásznak Jack vacsorájába.

Jacknek nem mindennapi kalandokat kellett túlélni, néhány hete még leszakadt hátsó lábbal – étlen szomjan – feküdt egy fonyódi kertben. Egy hölgy megtalálta, és eljuttatta a Dr. Berkényi Tamás vezette állatkórházba. A doktor úr megvizsgálta, és elszomorító dolgokat állapított meg, Tüskés Jack lábvége teljesen leszakadt. A súlyos sérülést egy harapás is okozhatta, de az is lehet, hogy egyszerűen csak megsértette valamivel. A pórul járt sünmalac emellett vérmérgezésben is szenvedett.

Az állat antibiotkumos kezelést kapott, majd megműtötték a végtagját. Eltávolították a láb egy részét, és a csonkot meghagyták. Jelenleg a sündisznó szépen gyógyul, sorsára vár, hiszen az biztos, hogy három lábbal nem engedik vissza a természetbe.

Fotó: Facebook / Sukorói Vadmadárkórház / Tagai Réka