ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Művészi fotók győztek a Szegedi Vadaspark pályázatán

A Vadaspark és a Tessloff-Babilon Kiadó közös fotópályázatot hirdetett – írta a Szegedi Vadaspark.

A többfordulós pályázatra a résztvevők kizárólag a Vadasparkban készült fotóval nevezhetnek. A fődíj mellett a szervezők különdíjat is adnak a legkülönlegesebb ötlet kitalálójának. Bár nem hirdetnek közönségdíjat a pontszámok után, ettől függetlenül továbbra is szívesen veszik az értékeléseket, így szabadon lehet pontozni is.

A legutóbbi forduló címe Kontrasztok és árnyékok volt. Olyan műveket vártak, ahol a kép megkomponálásakor a fény és az árnyék kap kiemelt szerepet.

Többek közöt hátulról megvilágított témákkal, sziluettekkel és erősen kontrasztos művekkel lehetett pályázni. A verseny szervezői számítottak arra, hogy az izgalmas feladatnak ígérkező felhívásra sok művészi fotó, kreatív kompozíció fog érkezni. Számos ötletes és szép felvétel közül választották ki a legjobbnak ítélt pályaműveket.

A nyertes egy füles keselyűről készült fotó lett, mely “Take_rhd” alkotása.

A különdíjat pedig a legötletesebb fotó készítője – “tunde.sznsi” – egy vízcsapnál készült, drámai hatású kompozícióval érdemelte ki.

Az első helyezett a Vadaspark, a különdíjas pedig a Kiadó ajándékcsomagját nyerte. Hamarosan indul a vadaspark újabb fotópályázata, mely ismét izgalmas feladatot adhat majd a lelkes fotósoknak.

A versenyen szereplő alkotások itt megtekinthetők.

Fotók: Szegedi Vadaspark