ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Egyéb Földlakók

Írj mesét az élővilágbarát kertről!

Nyitott alkotópályázatot hirdettek Írj mesét az élővilágbarát kertről! címmel.

A pályázatra benyújtásra kerülő művek formai követelményei:
• egy szerző, egy pályaművel pályázhat,
• a benyújtásra kerülő pályamű elején kérjük megadni „vastag” karakterekkel írva a szerző nevét és a mű címét; a mű végén pedig a további adatokat: a szerző lakcíme, életkora és telefonszáma,
• maximum 5 oldal terjedelmű írott szöveg (Times New Roman betűtípus, 12 méretű karakter)
• illusztrációként egy pályaműhöz egy A4 méretű JPG vagy PDF formátumú illusztrációt lehet benyújtani elektronikus formában.

A pályázat benyújtása csak elektronikus levélben lehetséges, a pályaművet (mese) DOC vagy PDF mellékletként csatolva a levélhez, az alábbi címre (legkésőbb 2024. április 15-ig):
e-mail: [email protected]
A beérkezett pályaműveket egy 3 főből álló szakmai zsűri bírálja el április végéig. A bírálat eredményéről minden pályázót írásban értesítünk legkésőbb május 10-ig.


Az elbírálásnál fontos szempont, hogy a mese kötődjön az élővilágbarát kert témaköréhez. Továbbá, hogy a mese élvezhető bábjátékként előadható legyen gyermek közönség számára!

A legjobb pályaművek díjazása

A pályázat fődíja 100 000 forint értékű vásárlási utalvány (a nyertes által megjelölt kereskedelmi cégtől beszerezve). A pályázat kiírója ugyanakkor fenntartja a jogot (megfelelő minőségű pályaművek elmaradása esetén), hogy visszavonja a pályázatot.

A legjobbnak ítélt mesét a pályázat kiírója dramaturg szakember felkérésével átdolgozza és bábjátékként színpadra állítja, majd minimum két alkalommal bemutatja 2024. szeptember-októberben.

A pályázó a mese elküldésével hozzájárul műve természetvédelmi célú felhasználásához és bemutatásához – szerzői jogdíj követelése nélkül – a szerző nevének feltüntetésével.

Bővebb információ a pályázat gazdáitól kérhető:
ZÖLD KÖR – [email protected], 0036 (20) 9556 758

A pályázat a Magyar Természetvédők Szövetsége ’Biodiverzitás-barát kert’ kampányához kapcsolódik, amelynek támogatója Magyarország Kormányának Agrárminisztériuma.

Fotó: Freepik, Magyar Természetvédők Szövetsége