ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Óriás cinege szállt a pesti társasházra

Egy józsefvárosi tűzfalra hatalmas madarat festettek a Színes Város alkotói – írta a We love Budapest.

A természetvédelem újabb, nem mindennapi formájára bukkantak a fővárosban. Egy józsefvárosi házfalon az épített környezet és a természet talált egymásra, megkapó módon.

Az Illés utca 6. szám alatt épült új társasház belső udvarán található tűzfal szépült meg a napokban. Az épület tűzfalára Benkő Kati tervezte az óriás cinegét, amely egy geometrikus stílusú, színes festmény alakjában nyerte el végső formáját.

A monumentális alkotást a Színes Város csapata varázsolta az üres falra. A Színes Város Csoport Magyarország első köztérszínesítő szervezete. A kreatív alkotók munkájának eredményeképpen Budapest számos megkopott épülete kapott vidám külsőt az utóbbi években.

Magyarország első tűzfalfestő szervezetének tagjai 100-nál is több tűzfalfestményt készítettek, több mint 60 000 négyzetméternyi falfelületen. Ők készítették Közép-Európa legnagyobb festett murál projektjét is 4880 négyzetméteren. A festőművészek 21 budapesti kerület mellett 10 európai nagyváros épületeit is színpompás alkotásokkal díszítették.

Fotók: Facebook / Színes Város