ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók Rovarvilág

Megérkeztek Costa Ricából a lepkebábok Budapestre

Hamarosan trópusi lepkék százaiban gyönyörködhetünk az állatkertben.

Nemrégiben érkezett újabb lepkebáb szállítmány a Lepkekertbe – írta a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Costa Ricából származnak azok a rovarok, melyek bábjai már be is kerültek a lepkekerti bábszekrénybe. A következő napokban egymás után kelnek majd ki a bábokból a szebbnél szebb lepkék.

A Lepkekertben bemutatott rovarok nagy része Közép- és Dél-Amerikában, Délkelet-Ázsiában, esetleg Afrikában őshonos, tehát javarészt trópusi fajokhoz tartoznak. Az elmúlt években ötvennél is több fajjal foglalkoztak az állatkertben. 

A Lepkekert A Fővárosi Állat- és Növénykert egyik szezonális látnivalója, amely nyár elejétől kora őszig, az időjárás alakulásától függően szeptemberig, várja a látogatókat. A 240 négyzetméter alapterületű bemutatóhelyet 2000 óta minden szezonban megnyitják, jelenlegi helyén 2014 óta működik az intézményben.

A meseszép lepkékben egy fényáteresztő oldalfalakkal megépített pergola építményben gyönyöködhetünk. A Lepkekert 1200 köbméternyi légterében rendszerint másfél-kéttucat különféle trópusi lepkefaj félezernél is több egyedét láthatják a látogatók, akik sétálgathatnak is a lepkék között.

Lepkekert minden nap 10 órakor nyit, és hétköznap 17.30-ig, hétvégén pedig 18.30-ig tart nyitva.

Fotók: Fővárosi Állat- és Növénykert