ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Doktor Bubó egészségesen térhetett vissza a vadonba

A sukorói Vadmadárkórházban felerősített uhuról posztolt megkapó videót az intézmény.

A madárgyógyítók “Bubó bubó”-jának története még július végén kezdődött. Egy solymári család a nyaralásából hazatérve, egy uhu baglyot szedett ki hajlékuk, 120×180 milliméteres nyílásán keresztül, a kéményükböl.

Nem tudta senki, mennyi időt tölthetett beszorulva a madár, de élt, és ápolásra volt szüksége, rossz állapotban került be a Vadmadárkórházba. Sokat éhezett és szomjazott a kéményben, szemmel láthatóan lesoványodott.

A szerencsétlen sorsú uhu küzdött azért, hogy kijusson szorult helyzetéből, menekülési kísérletei közben összeszedett jó néhány sérülést, lekoptak a karmai a kapaszkodástól, és vérzett a szárnya is. Szemét, szájüregét, tollazatát vastagon befedte a korom.

Dr. Berkényi Tamás – a Vadmadárkórház tulajdonosa és állatorvosa – alaposan megvizsgálta, majd megkezdte az állat terápiás kezelését. Vitaminok, kondícionáló táplálás, nyugalom, napfény, jó levegő – ezek kellettek ahhoz, hogy a meggyötört test felerősödjön.

Hála Istennek és a madárdoktornak meggyógyult a kis “kormos”. A teste kigömbölyödött, tollazata fényes és tiszta lett, szárnyai egészségesek és erősek, karmai ismét félelmetesek. Teljes pompájában térhet vissza a vadonba.

A videó az utolsó vizsgálat egy pillanatát mutatja. Dr. Berkényi Tamás és a gyógyult uhu főszereplésével.

Fotó és videó: Tagai Réka