ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Káprázatos fotókat kattintott a darvakról

Látványos fotót posztolt a napokban egy amatőr természetfotós a repülő darvakról.

Gyuricskáné Balogh Ágnes nagyjából 20 éve hobbi szinten foglalkozik természetfotózással. Elsősorban madarakat, nagyobb vadakat, állatokat fotóz, de ha megpillant egy-egy szép tájrészletet, azt is szívesen megörökíti. Mindezek mellett a makrofotózás világát is kedveli.

“Az erdő közepén Nyírbogát határában van egy itató les, a férjem építette, körülbelül egy köbméteres itatóval. Ő vadász, ezért nagyon sokat segít a megfigyelésekben, az ötletek megvalósításában, sőt, magára vállalja a “serpa” szerepét, ha más helyszínen tervezem a fotózást. A darvas fotókat a Hortobágy különböző pontjain készítettem, Balmazújváros mellett az Elepi halastónál és Tiszacsegén”

– mesélte Ágnes az ÉrzőLénynek.

A hobbifotós évek óta fotózza a darvakat, a kedvenc képe – az esti tóra szállás – 2021-ben készült az elepi leengedett halastavon. Minden évben felkeresi a helyet, de a víz szintje, a naplemente, vagy a madarak száma nem mindig ideális a fotózáshoz.

“Az idén még viszonylag kis számban láttam a darvakat, de októberben még biztosan próbálkozom. Erdélyben medve fotózáson voltam, az is óriási élmény volt számomra. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a fényképezőgép nincs nálam…”

Gyuricskáné Balogh Ágnes azt is hozzátette, hogy az itatós les környékén számtalan faj egyedei fordulnak meg, és nemcsak madarak. Egy nyuszt család mellett, róka, vadmacska és menyét is előfordult, sőt, járt már szarvas is az itatónál.

Fotók: Gyuricskáné Balogh Ágnes