ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók Tudástár

Nemszeretem állatokkal ismerkedtek a debreceni bölcsisek

A legifjabbaknak tartottak foglalkozást a hajdúsági természetvédők – írta a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság.

A Természetvédelmi Őrszolgálat szakemberei sokrétű terepi és adminisztratív feladatellátásuk mellett nagy hangsúlyt fektetnek a környezeti nevelésre, szemléletformálásra is. Nem lehet elég korán kezdeni a felnövekvő nemzeték érzékenyítését a minket körülvevő természeti értékekkel kapcsolatban, sok esetben már bölcsődében, óvodában érdemes elkezdeni.

A nemzeti park munkatársa a közelmúltban debreceni óvodás és bölcsődés gyermekeknek mesélt a denevérekről.

A gyerekek megismerhették a Magyarországon élő denevéreket, életmódjukat, természetvédelmi szerepüket és egyéb érdekes tényeket. A résztvevők képeken és videókon keresztül láthattak bele denevérvédelmi munkákba, valamint egy interaktív előadás során fedezhették fel ezen állatok különleges világát.

A Halacska és a Galamb csoportos gyerekek a különleges napra denevéres csipeszeket készítettek és egy denevér témájú verset is megtanultak, amit közösen elénekeltek.

A hazánkban élő összes denevér természetvédelmi oltalom alatt áll. A nemzeti park munkatársainak célja, hogy egészen fiatal kortól halljanak a gyerekek a természetvédelemről, védett fajokról, a fennmaradásukat veszélyeztető tényezőkről és a természeti értékek megőrzésének fontosságáról.

Fotó: Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság / Németh Katalin és Utassy Bence