ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Tatulampionnal várják az állatbarátokat Budapesten

A Sárkány Éve Lampion Fesztivál egy színes és varázslatos világba vezet – írta a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A páratlan fesztivál a fény és árnyék fantáziájával várja a látogatókat 2023. december 16-tól, szombattól 70 napon keresztül. Az Állatkerti körúton lévő Biodóm kertjében és épületében több száz lampion fényét követve léphetünk be a Sárkány évének csodálatosan színes, állatok szépségét megragadó, látványos világába 17 és 21 óra között.

2024 a Sárkány Éve – a kínai naptár szerint – így a fesztivál központi eleme szorosan kapcsolódik a kínai újévhez, annak reményében, hogy az új esztendő szerencsét, békét és boldogságot hoz mindenkinek.

Az esténként látogatható Sárkány Éve Lampion Fesztiválon egy különleges tatu is várja a vendégeket, egy kihalt jégkorszaki óriás őstatut (Glyptodon) mintáztak meg a lampionművészek.

Budapesten, a Biodómnál sokezer lampion közé érkeznek a látogatók. A Sárkány Éve fesztivál hazánkban páratlan lampion kiállítás, ahol egy csodálatos és egyedi, látványos fény és hangjátékban merülhetnek el az állatbarátok. A fény és az árnyék játéka egy állatokkal teli fantáziavilágba vezet, a lampionok keleti utazásra hívnak, amely a kínai kulturális örökség egy szeletével is megismerteti a látogatókat.

A sziklák és folyók között óriáspandák játéka elevenedik meg; a gyönyörű főnixmadár szárnyait csapkodja és repülni készül; mindeközben a húsz méteres, fenséges sárkány őrzi a békét és a földet.

Budapesten ezekben a hetekben közel félszáz különböző látványos installáció várja a kínai kultúra iránt érdeklődő természetbarátokat, melyről további információk itt elérhetők.

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert