ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Spiritualitás

Nitta kedvenc fotómodelljei a vadon élő állatok

Anita rövid idő alatt beleásta magát a természetfotózás világába.

Pompás szarvasrudlit fotózott egy alföldi hobbifotós. Tóth Anita a 2024 tavaszán készült képet a napokban osztotta meg Facebook követőivel.

“Nagyjából három éve figyelem a Dél-Alföld vadon élő állatait. Megfigyelem, mikor, hol és milyen időközönként mozognak. Komolyabban fotózni körülbelül 1,5 évvel ezelőtt kezdtem el Őket”

– mesélte Tóth Anita az ÉrzőLénynek.

Anita a szülés után gyesen volt, ekkor tanulta meg autodidakta módon a fényképezőgép használatát és a fényképezés alapjait. Kedvenc területe a vadak fotózása, a rövid idő ellenére rengeteg kalandot élt át már a cserkelések alkalmával.

Tóth Anita számára a fényképezés egy kihívásokkal teli világ. 

“Természetesen, ha úgy adja a helyzet, egy szép tájat, hangulatos naplementét is szívesen fotózok, illetve a madárvilág színes élete is reflektorfénybe kerül olykor.

– vallott a hobbifotós.

A kreatív hölgy fotós profilján figyeltünk fel a különleges felvételre, amin egy népes szarvasrudlit örökített meg. A kép idén tavasszal Mezőhegyes határában készült. A fotón dám rudli található, bikák és tehenek alkotják a csapatot.

Tóth Anita több képen is megörökítette a szarvasrudlit.

Az állatbarát azt is elárulta, hogy a fényképezés idején körülbelül 90-120 fős rudli állt össze, de a csapat teljes létszáma 200-250 egyed lehetett.

A fotós számára a dámokról egyértelműen kiderült, hogy októbertől egészen április végéig, mielőtt a nagyobb mezőgazdasági munkák elkezdődnek, sokat mozognak. Tóth Anita szerint ebben az időszakban könnyebb a fotókat elkészíteni.

“Ha megszokják az ember közelségét, nyugodt a viselkedésük, és a gímekkel szemben könnyebben lehet a fotókat elkészíteni. Nyáron viszont a nagy meleg miatt jobbára csak fekszenek a kukorica és a napraforgó tábla közepén. Aratásig nem is igazán mozognak”

– fogalmazott a természetbarát.

A cikkben szereplő fotókat Tóth Anita készítette, akinek további alkotási ITT MEGTEKINTHETŐK.

Ezt olvastad már? Pókfóbiának indult, de szerelemmé szelídült