ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Kutyakötelesség

Nyaralás négylábúval: megcsobbantunk Balatonföldvár kutyás strandján

A mindszenti szabadstrand és a délegyházi kutyás kemping után a Balatonpartra is kimerészkedtünk a kölyök pumival.

A Balatonon több helyen is fürödhetünk kutyussal, mi augusztus első napjaiban a földvári kutyás strandot tetszteltük családi körben.

A négylábúakra igen, de a gazdikra nem gondoltak a balatonföldvári kutyás strandon, így vegyes érzelmekkel telve jöttünk haza. Egy balatoni strandtól azért többet vártunk.

A kutyásoknak elkerített partszakasz elhagyatott hangulatot árasztott, annak ellenére, hogy egy kukát kihelyeztek a területre. Vizesblokk vagy akár egy puritán öltöző még véletlen sem tartozott az élményhez, igaz, cserébe ingyen fürdőzhettünk a Balatonban. Illetve, mégsem ingyen, hiszen a parkolásért fizetni kellett, de ezt leszámítva egy fityingünkbe sem került a lubickolás.

Hosszú, változatos partszakaszon fürödhetnek a vendégek, és van egy néhány méteres “lapospart” is, amolyan föveny, amelyen gazdi és kutyus együtt tapiskolhat. Balatonföldváron emellett van egy normál fém lépcső, rácsos rámpával, ezen gyakorolhatjuk a vízbe menetelt az ebbel.

A víz kellemes volt, és maga a partszakasz tiszta, mégis, nagyon hiányzott egy-két pad, ahol kényelmesen letáborozhattunk volna.

Fotók: Tóth A. Péter