ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Kutyakötelesség

Dunai betyárbecsület, avagy kis horgász nagy szívvel

A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség oldalán megjelent egy írás, amely “Sanyi lovag” káváriáját meséli el.

Rikárd Pfeifer bejegyzésében védelmére kelt egy ifjú horgásznak, aki nem mindennapi lelkierőről tett tanúbizonyságot.

A történet 2023 november negyedikén kezdődött, amikor Sanyi – a mindössze 12 esztendős gyermekhorgász – megfogta élete eddigi legnagyobb halát, egy 19,21 kilós tőpontyot.

Mivel a gyermek nem számított ekkora halra, nem készült fel a lényeges, de tőle még nem elvárható halmatraccal. Ezért amikor fotót készítettek a helyszínen a kifogott halról, az csupán a nedves fűben, az aláterített ponty-szütyőn készülhetett el.

A kapitális fogásról a híradás a létező összes RSD-környéki “hírmezőn” megjelent, boldogság és öröm töltötte el a gyermek büszke szívét látván a róla szóló bejegyzéseket. Ám rövid időn belül “ízekre-szedték” a kommentekkel a fiatal horgászt. A sporttársak egy része azt kifogásolta, hogyan merte halmatrac nélkül a parton tartani a pontyot Sanyi.

Többen megengedhetetlen hangnemben kérték számon a gyermeket, aki végül úgy döntött, “beleáll” a dologba. November 27-én délután Sanyi, a gyermekhorgász gondolt egyet, és ezt írta a Facebookon:

“Én vagyok az aki nem használt ponty matracot. Bocsánatot szeretnék kérni azoktól akik kritizáltak. Csak telepített pontyot akartam fogni, és nem számítottam ekkora halra. Köszönöm a megértéseteket.”

Ezzel a férfias kiállással a gyermek példát mutatott a felnőtteknek, akik közül sokan később védelmükbe is vették az ifjúsági horgászt.

Fotó: Facebook / Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség