ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók Kutyakötelesség

Világhírű természetfotós érkezett a szelíd aranysakálhoz

A National Geographic ismert fotósa megérkezett az Őrségbe – írta az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság.

Nagy megtiszteltetés érte Csikaszt és Falkáját, ugyanis európai fotós körútja alkalmával Joel Sartore, a National Geographic világhírű fotósa az Őrségi Nemzeti Park Igazgatósághoz látogatott.

A National Geographic Photo Ark project magyar producerének, Buzás Balázsnak köszönhetően Csikaszról fantasztikus fotók készültek, amelyek a természetvédők reményei szerint a National Geographic Photo Ark gyűjteményébe kerülnek.

Gruber Ágnes, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őre két mudi kutyája mellett egy aranysakált nevel otthonában. A természetvédő egy népszerű blogot is ír, melyben Csikasz, a nádi farkas kalandjairól tudósít.

Ágnes szerint az aranysakálok korábban keveredhettek kutyákkal, így a pásztorkutyafajtáinkban, mint például a mudiban, lehet valamilyen szinten aranysakál vér is. Innen jött a gondolat, hogy próbálják ki, mi lenne, ha tudatosan, emberkéz által nevelnének fel kutyák között egy aranysakálkölyköt.

Csikaszt már nagyon korán, háromnapos korában elválasztották az anyjától, hogy emberkézhez szokjon, és szocializálódjon. A természetvédő hölgy gyakorlatilag a nap 24 óráját négylábú védencével tölti.

Fotó: Őrségi Nemzeti Park