ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

A 150 éves Budapest mellett egy természetfilmes is ünnepelt

Budapest idén ünnepelte 150 éves évfordulóját, de Szendőfi Balázs, természetfilmes alkotó nemcsak emiatt boldog ezekben a napokban – ez derült ki a legújabb Facebook posztjából.

“Kilenc éve indítottam ezt a csatornát, amikor elkezdtem forgatni Budapest halai című első filmemet egyetlen GoPro Hero 3-as kamerával, hozzá egy hosszú rúddal és egy biciklivel. Aztán becsatlakozott egy kis Panasonic full-HD marokkamera, és így készült el végül ez a ma már technikailag igencsak avíttas film, ami elindított engem a filmes pályán”

– így emlékezettt vissza a kezdetekre Szendőfi Balázs.

Az első filmben Budapest halait mutatta be a zeneszerzőből lett természetfilmes.

Korábban az ÉrzőLény már bemutatta az alkotó egyik filmjét, a természetvédő azt az alkotását a kihalástól fenyegetett lápi pócról forgatta.

Szendőfi Balázs természetfilmjeit évek óta rendszeresen vetítik a hazai és a nemzetközi médiumok. A természetbúvár a Magyar Haltani Társaság rendszeresen publikáló tagja.

A sokoldalú természetbarát 2014 óta a Földművelésügyi Minisztérium (ma Agrárminisztérium) országos kutatási célú halfogási engedéllyel rendelkező halkutatója. A közelmúltban Dimitry Ljasukkal, a Tisza-tó ökoharcosával közösen készített filmben a Tisza-tó varázslatos élővilágát mutatták be. 

Fotó: Facebook Budapest halai / Szendőfi Balázs