ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Kút mélyéről mentettek ki egy egerészölyvet

20 méter mély kútba esett egerészölyvet mentettek meg Tiszaugon, segítség nélkül a tekintélyes ragadozó minden bizonnyal rövid időn belül elpusztult volna – írta a Berek

Egy nem mindennapi esetról számolt be a Hortobágyi Madárkórház: kútba esett egy egerészölyv. Azt az állatmentők sem tudták, hogyan került oda, de végül szerencsésen végződött az eset.

Mint írták, hálás köszönet illeti Fülöp Miklóst és Kiss Sándort a mentésért, hiszen 20 méter mélyről sikerült felhozniuk az egerészölyvet. Miután a madár sértetlenül kiszabadult a hálóból, azonnal el is repült.

A Hortobágyi Madárkórház

A Hortobágyon, Dr. Déri János állatorvos vezetésével a Madárkórház Alapítvány az országban egyedülálló kórházat működtet hosszú évek óta. Az intézmény az egész ország területéről beérkező, sérült, beteg, vadmadarak állatorvosi ellátását, kórházi ápolását és rehabilitációját végzi. Az évente beérkező 2500-3000 beteg állat 35-40 %-a visszakerül a természetbe.

Ahogy korábban az ÉrzőLény is írta, a Hortobágyi Madárkórház Magyarország egyik meghatározó intézménye a vadmadarak védelme és rehabilitációja terén. Az 1975-ben alapított kórház a Hortobágyi Nemzeti Park területén található, ahol a madarakat az egész országból és a környező régiókból szállítják be sérülésekkel vagy betegségekkel.

Fotó: Facebook / Hortobágyi Madárpark – Madárkórház Alapítvány / Fülöp Miklós