ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Videón a győri földimalac bébi

Bemutatták a györi földimalac csapat legifjabb tagját – írta a Győri Állatkert.

A Győri Xantus János Állatkert évtizedek óta fontos szerepet vállal a ritka faj fenntartásában és védelmében.

2024. március 9-ére az állatkert munkatársai sokáig emlékezni fognak, ekkor született meg a földimalac csapat legifjabb tagja.

Lola “mama téli, első babavárása igazán izgalmas volt. A földimalacok vemhessége hét hónapig tart, ezt követően rendszerint egy utódot hoznak világra. Nem mindennapi, hogy földimalac szülessen Magyarországon. Voltak könnyebb és nehezebb periódusai is az eseményt megelőző hónapoknak. Előfordult, hogy egy sikeres ultrahang elvégzéséért a mama ládájába kellett mellé bújnia az állatkert állatorvosának és gondozójának.

A kis földimalacot születése után az állatkert egyik munkatársa hazavitte, és gondozta. Dr. Bagó Bálint állatorvos a kis jövevényt kétóránként megetette. Az állatkert legújabb lakója immár 10 hetes, és makkegészséges. Az állatnak még nincs neve, az állatkert hamarosan a közösségi oldalon fog segítséget kérni a névadáshoz az állatbarátoktól.

A földimalacok Afrikában, a Szaharától délre eső területeken élnek. Az éjszakai életmódot folytató állatok főként termeszekkel táplálkoznak.

A csöppségről egy kedves kis film is készült, mely ITT MEGTEKINTHETŐ.

Fotó és videó: Xantus János Állatkert