ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Földlakók

Filmhős nevet kapott a keresztségben a csöpp matakó

A gondozók választottak a beérkezett ötletekből, így megvan az állatkert kis matakójának neve – írta a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Ahogy az ÉrzőLény is írta, január első napjaiban mutatkozott be a legifjabb matakó, azaz déli háromöves tatu kölyök Budapesten. Múlt héten az állatkert Facebook-oldalán kérték a javaslatokat arra, hogy mi legyen a neve a jövevénynek.

Hatszáznál is több komment érkezett, jobbnál jobb nevekkel. A gondozók, akik nap mint nap foglalkoznak a matakókkal, összeültek, átnézték a kommenteket, megvitatták a sok-sok remek ötletet. A választott név végül a Don Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo lett. Ez a javaslat nagyon sok lájkot kapott.

Persze, elképzelhető, hogy a gondozók a hétköznapokon az ifjú matakót időnként csak röviden Don Antoniónak, esetleg Tony-nak fogják nevezni.

Akik kedvelik Bud Specer és Terence Hill filmjeit, azoknak aligha kell magyarázni, hogy miféle név is a Don Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo. Így hívták az egyik – Bud Spencer által alakított – filmbeli karaktert E.B. Clucher (azaz Enzo Barboni) 1984-es, Nincs kettő négy nélkül című vígjátékában.

Az állatkert dolgozói közül is sokan kedvelik Bud Spencer és Terence Hill filmjeit, sőt, a munkatársak között van olyan is, aki egyikükkel személyesen is találkozott. Így igazán nem meglepő, hogy ez a javaslat tetszett az állatbarátoknak.

Hab a tortán, hogy a matakók Dél-Amerikában, többek között Brazíliában őshonosak, és az említett film is Brazíliában játszódik.

A csöppségről videó is készült.

Fotó és videó: Fővárosi Állat- és Növénykert