A patinás intézmény 157. születésnapjára különleges szülinapi tortával készültek – írta a Fővárosi Állat – és Növénykert.
Az ízletes tortát nemcsak embereknek, hanem a növényevő és mindenevő állatoknak is szánták. A különleges finomságot az Állatkerti Alapítvány egyik támogatója, a Suhajda Cukrászda és Csokoládémanufaktúra cukrászai készítették, Szentandrási-Szabó Emese mestercukrász vezetésével, a Törpe Tortagyár gyermekfoglalkoztató támogatásával.
A végleges torta elkészítését gondos kísérletezés, illetve próbasütések előzték meg.
Maga a finomság valójában egy gyümölcskenyér jellegű étek, rizsből, répából, almából, banánból, kókuszzsírból, zabitalból, tojásfehérjéből, teljes kiőrlésű lisztből, zabpehelyből, puffasztott rizsből és puffasztott árpából készült.
A süti tetejét különféle gyümölcsökkel és zöldségekkel díszítették, például főtt csöves kukorica, görögdinnye, ananász, ribizli és szőlő is került a tortára.
A születésnapi tortát az Állatkert vezetője, dr. Sós Endre természetvédelmi és állategészségügyi igazgató vágta fel és porciózta ki a kert különböző, növényevő vagy vegyesevő táplálkozású lakóinak.
A gyűrűsfarkú makik, az ecsetfülű disznók, a vízilovak, az elefántok, a szélesszájú orrszarvúk, a tevék és a tapírok is kaptak a tortából, akik mindannyian nagy örömmel kebelezték be a születésnapi csemegét.
fotók: Fővárosi Állat- és Növénykert