ÉrzőLény

Élni és élni hagyni

Rovarvilág

Ilyen az, amikor beporzók döngicsélnek a rovarvárban

A Tiszakürti Arborétumban tavaly óta pompás rovarlakkal várják a hasznos rovarokat.

Idilli jelenetet örökített meg egy szentesi állatbarát. A Tiszakürti Arborétumban minden évszakban béke honol. A tavasz idén is madárénekkel, vadméhek, dongók és más beporzók hadával érkezett, hasznos lények ezrei szorgoskodnak a napsütötte tisztásokon. Ez a kép fogadja április első napjaiban is a Tisza szomszédságában elterülő, mesés arborétumban a vendégeket.

Mészárosné Surányi Olga filmjén az arborétumban álló, pompás rovarvárat mutatta be a természetbarátoknak.

“Egy csoda hely itt a közelben: a Tiszakürti Arborétum! Képzeljétek nincs fűnyíró, alig van beton, helyette békén hagyott terület! Hálásan köszönöm az arborétum vezetésének, dolgozóinak, hogy ilyen példa értékű helyet varázsoltak. Példa a környezet védelmét szolgáló ismeretek terjesztése miatt, példa a biodiverzitas megőrzése miatt, példa a Beporzókért tett munkák miatt”

– fejezte ki háláját a természetvédő.

A rovarhotel, a”beporzó vár” az arborétum közepén különleges élmény a látogatók számára. A kisebb-nagyobb fatörzsekbe fúrt lyukak ezekben a napokban megtelnek élettel, az enyhe tavasznak köszönhetően rovarok dongásától élénk a hely.

Mészárosné Surányi Olga a Szegedi Dózsa György Általános Iskola pedagógusa, aki évek óta természetvédelemmel és fotózással tölti szabadidejét. A tanárnő több Facebook-csoport gazdájaként a méhlegelők fontosságára és az élővilág tiszteletére igyekszik ráirányítani a figyelmet.

Videó és fotó: Mészárosné Surányi Olga